iklan

Monday, November 9, 2009

World's Greatest Dad


hari ni aku exam pengajian konflik Antarabangsa...
sungguh sungguh ........pening.
dah la kena duduk depan pastu kosentrasi terganggu dengan lalu lintas pengawas peperiksaan kat depan aku.......ini merupakan satu benda kau tak boleh tahan masa exam tadi nasib baik aku tak jerit boleh diam tak....

ok, balik exam aku g ktho ingatkan nak mkn tapi semua lauk dah habis so balik la ke kolej ku yang tercinta.....beli makan (bungkus). Pastu balik bilik bukak Laptop buka cite ni...
Ok kita teruskan dengan review cite ni...

Eeemmm...
Tajuk dia World Greatest Dad's. genre komedi (wikipedia). tapi aku tengok cite agak bosan la kalau tengok ramai ramai sebab dah la bahasa agak kasar citenya pulak agak gelap, suram dan SLOW...

Citenya mengisahkan Lance (Robin Williams) yang merupakan seorang bapa yang ada anak yang bermasalah, teruk dan sex-maniac. namanya Kyle ( Daryl Sabara)benda yang dia paling minat ialah ****** (sorry kena cut sbb lucah). ok sepanjang Kyle ni hidup dia tak pernah bersyukur ada bapa mcm si Lance ni. Bapa dia pulak seorang penulis novel, cerpen, buku kanak-kanak tapi semua kena reject oleh penerbit.

So suatu hari, lepas lance, Kyle dan Claire (skandal Lance yang kaki duda). selepas Lance hantar Claire balik dia jumpa Kyle dah mati sbb terjerut kerana masturbate. (bodoh gila). so sbb bapa dia kesihan kat anak dia, dia buat keadaan separti anaknya bunuh diri akibat stress. pada mulanya semua org tak kisah pada mereka berdua ni sbb mereka berdua ni tak popular langsung. namun selepas surat bunuh diri Kyle masuk surat khabar sekolah semua orang mula suka si Kyle ni. selepas tu Lance jadi popolar dan dia tulis pula jurnal si Kyle dan menganggap bahawa ia tulisn Klye.

namun Lance rasa bersalah selepas Andrew ckp bahawa cerita Kyle yang dia tulis tak sama dengan KYle sebenar. untuk pengetahuan korang Andrew ni satu-satunya kawan Kyle ni. so last sekali Lance mengaku bahawa dia buat semua cerita tu. dan semua org tak suka pada dia lagi...kecuali Andrew dan jiran Lance yang menjadi tempat andrew mengadu sebelum dia famous.

ok, cite ni bukan best sangat pun. tapi makna cerita ni sampai. Sebab dia megisahkan pasal realiti yang bukan semua orang baik pada kita dan satu lagi yang dia cuba sampaikan ialah kebenaran tentang dunia persahabatan dan kepercayaan. kadang kadang selepas kita dapat apa kita nak kita selalu lupa dengan siapa yang menolong kita masa susah. dan satu yang paling aku suka ialah bagai mana dia mengungkap pasal kesepian.

"i use to thing the worst thing in life is end up all alone, it's not. The worst thing in life is to end up with people who make you fell all alone."

ok tu jer. aku bagi cite ni 2 setengah bintang jer sbb bosan tapi cite yang bagus jika dilihat dari segi maksudnya...

ok bye

4 comments:

noralina said...

ko nie asyik tgk movie jer pehal...

Sy@m Mesr@ said...

stadi la azirin
pastu join show ktr hujung minggu ni

Moharin Mukriz said...

nora : movie lepas geram exam...

Sy@am Mesr@: pas movie blaja la abh sham. show tu tak leh join la dah balik...sorry.

Haelius...Hailey...Hai Li... said...

zirin...my love....I will miss u here...*eww...~~*