iklan

Friday, October 23, 2009

OH MONYET.................

OH MONYET

aku tak tau la kenapa.. tapi makhluk Allah seekor ni mmg semakin menjadi jadi di kampus UKM bangi.

Nak cerita sedikit la kan sejak 2 thn setengah aku kat ukm ni tahun ni lah yang paling banyak menatang ada dan mengganggu or buat dono mcm apa berlaku kat FSSK tgh hari tadi.

1. pertama sekali menatang ni mula memberi impak dlam hidup aku pd bulan ramadhan ari tu. aku mcm biasa bila roommate tak ada baru boleh buat kerja... so tgh ari tu aku g la basuh baju... and mcm biasa aku akan buka pintu bilik aku luas-luas untuk mendapat cahaya matahari masuk dlm bilik aku. then aku keluar basuh baju dan bila aku balik je bilik dah bersepah.....aku mmg dah agak mesti si monyet dah masuk bilik aku cheak la, ada apa apa ia curi ke or ia koyakkan. aku jenguk kat luar ia ada lagi duduk mencanguk kat berandah bilik hujung sana sambil mkn biskut kering roommate aku.... hadus.. gerenti room mate aku kata aku tak puasa dan curi biskut dia...... start dari kejadian itu akudah tak berapa ok dgn binatang ni.

2. perkara ni berlaku tgh hari tadi masa aku tengah buat discussion. then ternampak la si monyet ni tgh buat taik mata... comel la pulak...... pas tu pulak bukan main jinak lagi tak gerak langsung or nak lagi or something. so apa lagi banyak la yng di ambik gambar artis FSSK terbaru ni.... yang peliknya si monyet ni tgh main anak kucing.. pastu pegang pulak mcm anak sendiri... kesian puan ada jugak so biar je la dah dia tak kacau.....

so ini lah posing posing monyet tu.. kalu korang suka tgk.

1 comment:

noralina said...

tk prnh dlm seumur hidup ak tgk monyet main dgn ank kucing...
mgkin die kesepian kot...kecian nyer