iklan

Tuesday, January 19, 2010

Satu Malaysia

Salam..

aku bukan nak cakap pasal 1 malaysia ni
or
nak memprovok isu perkauman di malysia ni tapi aku cuma terjumpa gambar ni..


perkara pertama yang korang fikir pasal gambar ini apa?

aku bukan nya apa saje nak mengingatkan sesetengah orang yang masih lagi tidak merasa east malaysia and west malaysia are not Malaysia. kebanyakan mereka perpendapat bahawa Malaysia adalah semenanjung dan Sabah dan Sarawak adalah entiti lain. eeemmm

saje je, walaupun hari ni bukan 16 sept dan bulan kemerdekaan masih jauh saje je nak tulis benda ni..hahaha

btw aku kami rakyat sabah dan sarawak sekarang ini bergembira dengan tercapainya hajat untuk memperingati 16 sept sebagai Hari Malaysia..

harap dengan teriktirafnya Hari Malaysia sebagai hari cuti negara rakyat malaysia akan memperingati why we are call MALAYSIAN not MALAYAN(agak racist...sorry)

P/s post ni bukan nak mewujudkan perbalahan antara semenajung dan east malaysia ek. cuma nak mengigatkan kita tentang apa itu MALAYSIA

2 comments:

Haelius...Hailey...Hai Li... said...

ohh...nie rupanya blog bru ko...giler cntik header tuh...gmbar cinta terlarang gtew....wakakakak~~~

hmm, psal 16 september tuh...well, aku pn bangga jgk sbb akhirnya slpas 40 lbh tahun, bru diorg nk iktiraf pmbentukan sebenar2nya malaysia...

Moharin Mukriz said...

aku dah agak dah kau akan ckp mcm tu pasal header tu tp nak buat mcm mana dah aku suka gambar tu....(aku tak nampak gumuk...hahaha)